vi är på gång!!

95 dagar kvar till avresa ;D det börjar närma sig sakta men säkert.
Igår bokade vi ytterligare 2 resor, Fiji-hawaii och hawaii-Los angeles så nu är det bara hemresan kvar....tror vi skiter i den haha. 
Vi betalade även vårt volentärjobb på Bali och idag fick vi vår lägenheten uthyrd till ett super härligt par från Söderhamn.
Det går uppåt och framåt om man säger som så.
I skrivande stund så letar jag efter surfing camps, förhoppningsvis på Fiji. Det hade varit roligt att ta vår surfing till en högre nivå, och gärna innan vi kommer till Hawaii och Los angeles ( där vill man ju gärna se lite proffsig ut ) 
 
 
/ Jessica
 

diving education

Tjena tjena ;D igår dök vi ( jag iaf, Edvin har dykt en gång tidigare ) för första gången ever!!!! Läskigt, galet, roligt, jobbigt, och grymt spännande är bara några adjektiv jag kan använda för att beskriva upplevelsen ;D 
Vi gjorde en massa övningar, visa svårare än andra, men över lag så gick det bra :D Det finns hopp om man säger som så. 
 
Lön på fredag woop woop och det betyder att vi kan boka fler flygresor. Dom vi har kvar att boka nu är Fiji-hawaii, Hawaii-Los angeles och Los angeles-Köpemhamn och så ska vi betala vårt volentärjobb på bali oxå så klart.
 
 
 
102 dagar kvar till avresa, snart dax att packa haha. 
 
/jessica 
 
 
 

the bucket list

106 dagar kvar till avresa, dags att skriva en bucket list...
 
Vi ska besöka en massa grymma länder som har  SJUKT mycket att erbjuda :D
Jag har börjat lite smått med saker vi bara måste göra...Nu behöver jag er hjälp med att fylla på listan, så har ni några förslag, har ni besökt något av länderna tidigare? skriv skriv skriv :D
 
Sverige-bali-australien-nya zealand-franska polynesien-fiji-hawaii-Los angeles-Sverige
 
THE BUCKET LIST
  • Surfa i alla länder på vår resa 
  • Dyka vid korallrev ( bla Rangiroa - Polynesien )
  • Lära oss hula-hula dans hawaiiansk folkdans
  • Kolla rugbymatch + krigsdans i nya zealand
  • Fota oss tillsammans vid hollywood skylten
  • Sova under bar himmel
  • Besöka surfers paradise i australien
  • SHOPPA i LA!!!!!!
  • Delta vid en bondfire
  • Bli berusade på pina colada
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 
 
/ Jessica 

Saving some money...

Tjena :D Det är nu man skulle behöva några grymma snåltips, har ni några på lager??
 
Jag tänkte jag skulle berätta hur vi gick till väga när vi bokade vår jorden runt resa.
Först och främst så skrev vi upp alla länder som vi gärna skulle vilja besöka, läste på om dom olika destinationerna och tog bort nårga och la till några andra, sen så gick vi till en resebyrå på väla bara får att få någon slags pris uppfattning. 
Vi åkte hem igen och planerade om ytterligare en gång, sen så skickade vi iväg vår rutt till kilroy som vi har hört är rätt vassa på det här med reseplanering.
Några dagar senare får vi svar med ett pris som för oss låter helt orimligt, det kändes lite hopplöst efter det som ni säkert kan förstå.
Vi gjorde om vår rutt ytterligare och gick iväg till ur och skur för att se vad dom hade att säga om saken.
5 dagar senare får vi tillbaka ett svar som var bättre än kilroys men ändå inte enligt våra önskemål.
 
Vi hittade Momondo.se och blev glatt överraskade när vi kunde boka alla våra resor där för 10.000 kr mindre än var kilroy kunde erbjuda och 7 tusen kr mindre än var ur och skur kunde erbjuda.
 
Jag tror absolut att man kan komma undan ännu billigare än vad vi har gjort bara man orkar och vet var man ska leta ;D men vi är nöjda iaf. Nu håller vi tummarna för att inga företag ska kursa eller liknande, läste igår att SAS var illa ute :S 
 
109 dagar kvar till avresa woop woop 
 
 
// jessica 
 

hejsan hoppsan

Där var en resa till bokad och betald ;D här går det undan... Jag kan ju bara konstatera 2 saker och det ena är att vi är grymma på att spara och det andra är att damn vilken fattig månad vi har framför oss :D men det som inte dödar gör ju en starkare hahaha. 
Vi får bjuda hem oss till alla nära och kära och äta ;D Det får bli snåltips nummer 1.
 
Nu är har vi kommit mer än halvvägs med våra flygresor. Dom bokade är Köpenhamn-Bali, Bali-Australien, Australien-Nya Zeeland, Nya Zeeland-Franska Polynesien, Franska Polynesien-Fiji.
 
Och dom finns kvar att boka är Fiji-Hawaii, Hawaii-LA Och LA-hem.
Sen så ska vi snart ta itu med visum och vaccinationer. 
 
 
Nu känns det inte så långt borta till sol bad och en snygg bränna ;D
 
// jessica 
 
 

OHH YEAH

Hoppla hoppla, nu va visst Nya Zeeland- Franska Polynesien oxå bokad och betald ;D nu är vi halvvägs woop woop och Exakt 4 månader till vi sitter på köpenhamns flygplats med pirrande magar och en massa förväntningar.
 
 
// jessica 

onebigtrip.blogg.se

Denna bloggen handlar om Jessica och Edvin som känt varandra sen dom var 12 år gamla, nu är det mer än 2 år sedan dom möttes på en flygplats i Los Angeles och bestämde sig för bli ett par <3 Året efter hann dom komma hem från LA, flyttat ihop, skaffat hund, skaffat jobb, besökt London, Grekland och Italien och nu har dom även kommit hem från sitt livs resa som tog dom ett helt varv runt vår jord....

RSS 2.0