something new in my bikini closet

Jag vill hitta en ( minst 5 ) ny fin och färgglad bikini till vår resa.
Det ska vara en som man kan surfa i, ha under våtdräkten och som sitter bra och framhäver min bruna snygga nyans som jag kommer skaffa mig ;D 
 
Maaji
 
Victoria secret
 
 Rip Curl 
 
 
Vill ha alla ;D
 

// Jessica
 
 
 
 

nu börjar det hända något ;D

Det gör framåt, sakta men säkert :D vi har nu bokat flyget mellan köpenhamn och bali, flyget mellan bali och australien och flyget mellan australien och nya zeeland.
 
Vi sparar cirka 10.000 på att boka resan själv, helt jävla galet!!! Dock har vi gjort en liten tabbe, vi har inte köpt någon konkurs försäkring :S så nu får vi hålla tummarna för att The traveling business is good next year.
Men lite smått nervös är jag allt. 
 
 
// jessica 
 

nya zeeland

Nya zeeland- äventyrslandet

Bäst av allt på Nya Zeeland är verkligen lokalbefolkningen "Kiwis". Träffa dem över en pint och en fotbollsmatch på den lokala puben, de är fantastiskt vänliga och har en härlig humor. Men det kan vara svårt att förstå deras breda dialekt och slang som de för övrigt använder väldigt ofta. Nya Zeeländarna älskar även att göra sig roliga över Australiensarna. Så om du har ett "Aussie-skämt" redo kommer du att bli älskad på stört.

 

Roliga aktiviteter

Nya zeeländare har antagligen en annan genuppsättning än vi övriga för finns det något annat land i världen där man hittar så många galna upptåg och aktiviter? Här kan alla tillfredställa sina äventyrsbehov, you name it och du finner det här!

 

Naturupplevelser

Om du är ute efter naturupplevelser har du en hel del att välja mellan. Visste du att mer än 30% av landets yta består av naturreservat. Nordön erbjuder bland annat glaciärer och möjligheten att lära känna den ursprungliga Maorikulturen. På sydön i Kaikoura kan du åka på valsafari och längre söderut på en segeltur längs vackra Milford Sound. Här finns chansen att se vulkaner och vackra nationalparker med möjlighet att vandra och campa.

 

Boende

Allt från camping, bed & breakfast på bondgårdar till drösvis med hostels finns att välja på för den med snålare budget. Önskar du lägga mer pengar på boende är det heller inga problem att finna flerstjärniga hotell.

 

Vi rekommendera dig att ta dig gott om tid att utforska landet när du väl är där. Du har ändå tagit dig till andra sidan jordklotet…

Information från kilroy.se
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Australien

Australien- Down under 

Australiensare lever ett avslappnat liv på en kontinent där mångfalden är häpnadsväckande. Detta syns i bla naturen, djuren, aktiviteterna, utsikten, människorna och surfstränderna… Australien är mycket större än Europa till ytan, så ha det i åtanke när du planerar din resa. Avstånden som syns på kartan kan verka kortare än vad det egentligen är. Men tiden som man spenderar på att transportera sig betalar sig snabbt i form av fantastiska upplevelser.

 

Börja med den östra sidan

Backpackernas highway är den östra kusten av Australien, från sydney till Cairns. Längs de 1000 kilometer långa sandstränderna hittar du perfekta vågor för surfing, vilda party-städer och ändlös natur. Fantastiska naturupplevelserna som du inte bör missa är dels surfers paradise, den populära sandön Fraser Island, seglardestinationen Whitsundays och undervattensvärlden vid det Stora Barriärrevet. För att balansera östkusten och få en mera äkta Australien-outback-feeling måste du utforska höjdpunkterna i norr. Vi rekommenderar dig att inkludera Darwin i din resplan för en cool regnskogsupplevelse! Den lite mer mystiska delen av Australien hittar du i mitten av kontinenten där världens största monolit, aboriginernas heliga berg Uluru - även kallad Ayers Rock, finns.

 

Australiens västkust

Vill du se något häftigt, och lite mer udda, platser som inte så många tar sig till, ska du absolut bege dig till supercoola västkusten med Perth och omnejd! Grymmaste surfingen garanteras! Australien charmerar i alla fyra vädersträck, därför ska vi även nämna isolerade Tasmanien, Melbourne och framförallt Great Ocean Road i södra delen av Ozlandia.

 

Res inte bara, upplev oxå

Du kan komma in på bara skinnet på befolkningen när du reser till Australien. Nyfikna, vänliga, och med en lättsam inställning till livet. De vistas väldigt mycket utomhus, så förbered dig på fester på stranden och i parker och inte att glömma alla andra utomhusaktiviteter. Det finns mycket extrema aktiviteter men även matälskaren blir nöjd. Det finns fantastisk mat, bra viner och öl.

 

Information från Kilroy.se

 
 
 
 
 
 
 

 

Papua nya Guinea

Papua Nya Guinea- den vilda världen

En resa till Papua Nya Guinea är en resa till en helt annan värld. Eller en resa tillbaka i tiden, kanske en resa till bästa exemplet på hur jorden såg ut för väldigt länge sedan. Eller i en metafor: Papua Nya Guinea är det närmaste den här världen kommer till efterlevandet från en dinosaurie, från en svunnen tid.

Begreppet skynda är kanske en överdrift när det gäller att resa i Papua Nya Guinea. För att här serveras så gott som ingenting alls för resenärer. Lika väl som att ingenting är enkelt eller okomplicerat. Men det är exakt för denna anledning som många resenärer kommer att finna detta resmål intressant och spännande - förutom de fascinerande naturliga och kulturella höjdpunkterna förstås! I Papua Nya Guinea gäller det att vara beredd på en nästan total avsaknad av turistanläggningar och infrastruktur. Själva resan och mycket av de praktiska sakerna man erfar på vägen är en stor del av upplevelsen i sig.

 

Flora fauna och djurliv

Papua Nya Guineas flora och fauna Papua Nya Guineas närmaste grannar är Australien och Indonesien (och Salomonöarna) och det är också dessa två länder som har mest liknande natur- och djurliv som Papua Nya Guinea. Djurlivet är ett kapitel i sig i dessa trakter - här finns det lika många arter däggdjur som i Australien, trots Papua Nya Guinea är nio gånger mindre! På sätt och vis kan man säga att Papua Nya Guinea är en slags biologisk miniversion av Australien, de två länderna har många gemensamma arter. En av sakerna som skiljer dem åt är topografin, då Australien genom tiderna har varit övervägande torrt och platt, har Papua Nya Guinea har varit vått och bergigt med vulkaner, klippor och regnskog. Detta har till exempel resulterat i att kängururna i Australien hoppar runt i flack och öde öken medan deras kusiner i Papua Nya Guinea lever högre upp i träden.

 

När du är här bör du definitivt göra ett besök till Kokoda track, som är en 96 kilometer lång äventyrlig vandringsled genom djungeln. Den går över stenar och kullar samt hala, våta passage. Den här galna vandringen är ett stort äventyr som går både upp och ned, även om du bara går en liten del av den. Kokoda Track är dock framför allt om människor! Denna väg var den plats där australiensiska, amerikanska och japanska soldater kämpade under andra världskriget - både mot varandra och mot terrängen. Stigen erbjuder förvisso ett antal minnesmärken från kriget medan du också har goda möjligheter att möta de människor som bor nära vägen. Av uppenbara skäl är det få personer som väljer att gå alla de 96 kilometrarna. 

 

För att få en inblick i den lokalt traditionella kulturen, rekommenderas ett besök i byn Tari - här kan du uppleva det traditionella Huli-folket. Vad gäller naturen så är många av de bästa delarna av provinserna Central, Oro och Milne Bay närmre oslagbara. Här hittar du härliga korallrev, djungelbeklädda berg och vänlig lokalbefolkning. När det gäller dykning och snorkling har Papua Nya Guinea många fartyg och vrak från andra världskriget som en av sina speciella sevärdigheter under havsytan. Platser vi rekommenderar att se i detta sammanhang är Tufi, Alotau och SamaraiIsland. Kärlek, kricket och en kanotfestival.

Om du reser norrut över Solomon havet kommer du till de fantastiska Trobriand-öarna, där du kan ha turen att uppleva den exotiska festivalen Milamala Festival med sina kännetecken: "fri" kärlek, kricket och roten som kallas jams - den används för många saker här. I Milne Bay-provinsen ligger staden Alotau, provinshuvudstaden och en av de vänligaste, säkraste och mest attraktiva städer i Papua Nya Guinea. Om du reser till denna del av Papua Nya Guinea vid rätt tid på året kan du roa dig med underhållande Milne Bay Kundu & Kanot Festival, vars främsta attraktion är åsynen av lokala "krigare" som paddlar i oceangående kanoter - och det är ganska vilt!

Ja, Papua Nya Guinea är garanterat något i särklass och är en av jordens vildaste och mest fascinerande platser.  

 

Information från kilroy.se

 
 
 
 
 
 
 

 Film om papau nya Guinea-----se den ;D 

 

 

 

Bali

Bali- Drömmarnas Ö

Utanför turistmagneten gömmer sig fantastiska upptäckter; vulkaner, orörda stränder, magnifika hindutempel, mysiga byar och de gästvänliga invånarna. Missa inte denna pärla på din backpackingresa. Bali är den enda hinduiska staden i hela Indonesien, vilket gör att ön skiljer sig otroligt från resten av regionen kulturellt.

 
Kuta-Legian-Seminyak

Erbjuder långa stränder och otroliga vågor. Perfekt för dig som vill surfa! Många restauranger, barer och affärer trängs längs stranden.

 

Nusa dua

Fantastisk sand, färre turister och en lugnare atmosfär än Kuta. Här finns de exklusiva hotellen.

 

Lovina beach

Ligger på den norra kusten, har svart vulkansand och få turister. Det här är den perfekta platsen för dig som vill ta det lungt, dyka, snorkla och se delfiner!

 

Sanur

Är omringad av korallrev och erbjuder massor av mysiga strandhotell, restauranger och butiker. På grund av de väldiga klipporna går det bara att simma under högvatten.

 

Jimbaran beach

Har färre hotell, färre turister och en otrolig strand. Den är perfekt för segling och simning. Här kan du njuta av en underbar skaldjursmiddag direkt på stranden i solnedgången.

 

Dreamland beach

Har tills nyligen varit en av de gömda skatterna på Bali. Endast några få i lokalbefolkningen och hemlighetsfulla backpackers kände till stranden, som nu har blivit otroligt populär bland backpackers. Den vita sammetslena stranden och de gigantiska vågorn är underbara, men akta dig för starka strömmar.

 

Uluwatu

Erbjuder den bästa solnedgången på hela ön och det är den perfekta platsen för alla hard-core-surfare.

 

Mat och dryck på Bali

Missa inte specialiteterna: Nasi goring - stekt ris, ägg och grönsaker, Saté - små grillspett med ris och jordnötssås, Babi guling - grillad gris, Mie goring - stekta nudlar med grönsaker och ev kött, Glöm inte att njuta av maten tillsammans med den inhemska ölen Bintang. 

 

Information från Kilroy.se

 
 
 
 

 

Fan vad jag längtar nu

130 dagar kvar nu ungefär och jag längtar som fan! Nu känns det som vi börjar få saker och ting gjorda, vi va på väla igår och kolla på lite saker som kan vara bra att ha med sig på resan.
Vi planerar för fulla muggar och det är riktigt roligt för jag börjar bli riktigt pepp nu! Man ser ju fram emot det så mycket nu. Det ska bli riktigt skönt när biljetterna är bokade, då ska vi fan i mig fira!!
 
Nä nu ska vi dra och köra ett grymt rygg/biceps pass på gymmet! Tagga!!
 
///Edvin

surfs up....

Nu börjar bitarna falla på plats, det finns cirka 500 ställen runt om i världen som vi vill besöka men det går ju inte.....inte på en och samma gång iallafall ;D
Vår jorden runt resa kommer att ha fokus på dykning, surfing, djurliv, lokalbefolkning och tropiskt klimat.
Så vi har valt länder ut efter detta.
 
Vi väljer mellan 2 rutter som ser nästan likadana ut.
 
Sverige--->seyshellerna---->bali---->nya guinea---->australien---->Fiji---->franska polynesien---->hawaii---->LA----Sverige
 
eller
 
Sverige---->Bali---->nya guinea---->australien---->nya zeeland---->Fiji---->franska polynesien---->hawaii---->LA---->Sverige
 

en riktigt exotiskt, spännande surfing och dykar rutt :D
 
 
// Jessica 
 

Nu när allt är grönt!!!!

SHALALALA LALALALA LA LA LA LA ÄR SÅ JÄVLA GLAAAA!!!!!
 
Edvin har fått tjänstledigt, jag har fått tjänstledigt resan kommer att bli av och ett datum är redan bestämt.
1 mars 2013 är det dags att dra ut i världen tillsammans med världens bästa baby <3 
Det kommer bli såååå bra ;D woop woop 
 
 
 
Som det ser ut just nu så är vi väldigt peppade på denna rutten.
 
Sverige----->Madagaskar---->Afrika---->Brasilien----->Karibien----->hawaii------>franska polynesien----->new Zealand----->australien----->Sri lanka------>Sverige
 

Nu handlar det om kostnad och tid, vi är fortfarande flexibla med att lägga till och ta bort stopp på vår resa.
Det viktigaste för min del är att vi ska få uppleva olika miljöer och kulturer, surfa och snorkla och NJUTA!!!!! 
 
// Jessica 
 

plugg :D

Hejsan hoppsan ;D 
Jag sitter ensam hemma och pluggar inför vårt teoriprov nästa måndag at helsingborg divers :D
det är lätt att plugga när det är något man är intresserad av.
 
 
Woop woop :D 
 
// jessica 
 

olidligt....

Imorgon är det 2 veckor sen jag bad om tjänstledigt och jag har fortfarande inte fått något svar...
Min bevlijan om tjänstledighet är ju lixom startskottet för vår resa, allting står still innan det där lilla pappret är godkänt....suck
 
Jag vill börja planera rutt, boka flygbiljetter m.m men jag får helt enkelt lugna mig en liten stund till.
 
Idag är det kanelbullens dag och det ska vi fira med att bjuda alla barn på min arbetsplats på varm oboy och kanelbullar <3 mys.
  
 
 
 
 
// jessica
 
 
 
 
 
 
 

onebigtrip.blogg.se

Denna bloggen handlar om Jessica och Edvin som känt varandra sen dom var 12 år gamla, nu är det mer än 2 år sedan dom möttes på en flygplats i Los Angeles och bestämde sig för bli ett par <3 Året efter hann dom komma hem från LA, flyttat ihop, skaffat hund, skaffat jobb, besökt London, Grekland och Italien och nu har dom även kommit hem från sitt livs resa som tog dom ett helt varv runt vår jord....

RSS 2.0