Australien

Australien- Down under 

Australiensare lever ett avslappnat liv på en kontinent där mångfalden är häpnadsväckande. Detta syns i bla naturen, djuren, aktiviteterna, utsikten, människorna och surfstränderna… Australien är mycket större än Europa till ytan, så ha det i åtanke när du planerar din resa. Avstånden som syns på kartan kan verka kortare än vad det egentligen är. Men tiden som man spenderar på att transportera sig betalar sig snabbt i form av fantastiska upplevelser.

 

Börja med den östra sidan

Backpackernas highway är den östra kusten av Australien, från sydney till Cairns. Längs de 1000 kilometer långa sandstränderna hittar du perfekta vågor för surfing, vilda party-städer och ändlös natur. Fantastiska naturupplevelserna som du inte bör missa är dels surfers paradise, den populära sandön Fraser Island, seglardestinationen Whitsundays och undervattensvärlden vid det Stora Barriärrevet. För att balansera östkusten och få en mera äkta Australien-outback-feeling måste du utforska höjdpunkterna i norr. Vi rekommenderar dig att inkludera Darwin i din resplan för en cool regnskogsupplevelse! Den lite mer mystiska delen av Australien hittar du i mitten av kontinenten där världens största monolit, aboriginernas heliga berg Uluru - även kallad Ayers Rock, finns.

 

Australiens västkust

Vill du se något häftigt, och lite mer udda, platser som inte så många tar sig till, ska du absolut bege dig till supercoola västkusten med Perth och omnejd! Grymmaste surfingen garanteras! Australien charmerar i alla fyra vädersträck, därför ska vi även nämna isolerade Tasmanien, Melbourne och framförallt Great Ocean Road i södra delen av Ozlandia.

 

Res inte bara, upplev oxå

Du kan komma in på bara skinnet på befolkningen när du reser till Australien. Nyfikna, vänliga, och med en lättsam inställning till livet. De vistas väldigt mycket utomhus, så förbered dig på fester på stranden och i parker och inte att glömma alla andra utomhusaktiviteter. Det finns mycket extrema aktiviteter men även matälskaren blir nöjd. Det finns fantastisk mat, bra viner och öl.

 

Information från Kilroy.se

 
 
 
 
 
 
 

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

onebigtrip.blogg.se

Denna bloggen handlar om Jessica och Edvin som känt varandra sen dom var 12 år gamla, nu är det mer än 2 år sedan dom möttes på en flygplats i Los Angeles och bestämde sig för bli ett par <3 Året efter hann dom komma hem från LA, flyttat ihop, skaffat hund, skaffat jobb, besökt London, Grekland och Italien och nu har dom även kommit hem från sitt livs resa som tog dom ett helt varv runt vår jord....

RSS 2.0