Papua nya Guinea

Papua Nya Guinea- den vilda världen

En resa till Papua Nya Guinea är en resa till en helt annan värld. Eller en resa tillbaka i tiden, kanske en resa till bästa exemplet på hur jorden såg ut för väldigt länge sedan. Eller i en metafor: Papua Nya Guinea är det närmaste den här världen kommer till efterlevandet från en dinosaurie, från en svunnen tid.

Begreppet skynda är kanske en överdrift när det gäller att resa i Papua Nya Guinea. För att här serveras så gott som ingenting alls för resenärer. Lika väl som att ingenting är enkelt eller okomplicerat. Men det är exakt för denna anledning som många resenärer kommer att finna detta resmål intressant och spännande - förutom de fascinerande naturliga och kulturella höjdpunkterna förstås! I Papua Nya Guinea gäller det att vara beredd på en nästan total avsaknad av turistanläggningar och infrastruktur. Själva resan och mycket av de praktiska sakerna man erfar på vägen är en stor del av upplevelsen i sig.

 

Flora fauna och djurliv

Papua Nya Guineas flora och fauna Papua Nya Guineas närmaste grannar är Australien och Indonesien (och Salomonöarna) och det är också dessa två länder som har mest liknande natur- och djurliv som Papua Nya Guinea. Djurlivet är ett kapitel i sig i dessa trakter - här finns det lika många arter däggdjur som i Australien, trots Papua Nya Guinea är nio gånger mindre! På sätt och vis kan man säga att Papua Nya Guinea är en slags biologisk miniversion av Australien, de två länderna har många gemensamma arter. En av sakerna som skiljer dem åt är topografin, då Australien genom tiderna har varit övervägande torrt och platt, har Papua Nya Guinea har varit vått och bergigt med vulkaner, klippor och regnskog. Detta har till exempel resulterat i att kängururna i Australien hoppar runt i flack och öde öken medan deras kusiner i Papua Nya Guinea lever högre upp i träden.

 

När du är här bör du definitivt göra ett besök till Kokoda track, som är en 96 kilometer lång äventyrlig vandringsled genom djungeln. Den går över stenar och kullar samt hala, våta passage. Den här galna vandringen är ett stort äventyr som går både upp och ned, även om du bara går en liten del av den. Kokoda Track är dock framför allt om människor! Denna väg var den plats där australiensiska, amerikanska och japanska soldater kämpade under andra världskriget - både mot varandra och mot terrängen. Stigen erbjuder förvisso ett antal minnesmärken från kriget medan du också har goda möjligheter att möta de människor som bor nära vägen. Av uppenbara skäl är det få personer som väljer att gå alla de 96 kilometrarna. 

 

För att få en inblick i den lokalt traditionella kulturen, rekommenderas ett besök i byn Tari - här kan du uppleva det traditionella Huli-folket. Vad gäller naturen så är många av de bästa delarna av provinserna Central, Oro och Milne Bay närmre oslagbara. Här hittar du härliga korallrev, djungelbeklädda berg och vänlig lokalbefolkning. När det gäller dykning och snorkling har Papua Nya Guinea många fartyg och vrak från andra världskriget som en av sina speciella sevärdigheter under havsytan. Platser vi rekommenderar att se i detta sammanhang är Tufi, Alotau och SamaraiIsland. Kärlek, kricket och en kanotfestival.

Om du reser norrut över Solomon havet kommer du till de fantastiska Trobriand-öarna, där du kan ha turen att uppleva den exotiska festivalen Milamala Festival med sina kännetecken: "fri" kärlek, kricket och roten som kallas jams - den används för många saker här. I Milne Bay-provinsen ligger staden Alotau, provinshuvudstaden och en av de vänligaste, säkraste och mest attraktiva städer i Papua Nya Guinea. Om du reser till denna del av Papua Nya Guinea vid rätt tid på året kan du roa dig med underhållande Milne Bay Kundu & Kanot Festival, vars främsta attraktion är åsynen av lokala "krigare" som paddlar i oceangående kanoter - och det är ganska vilt!

Ja, Papua Nya Guinea är garanterat något i särklass och är en av jordens vildaste och mest fascinerande platser.  

 

Information från kilroy.se

 
 
 
 
 
 
 

 Film om papau nya Guinea-----se den ;D 

 

 

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

onebigtrip.blogg.se

Denna bloggen handlar om Jessica och Edvin som känt varandra sen dom var 12 år gamla, nu är det mer än 2 år sedan dom möttes på en flygplats i Los Angeles och bestämde sig för bli ett par <3 Året efter hann dom komma hem från LA, flyttat ihop, skaffat hund, skaffat jobb, besökt London, Grekland och Italien och nu har dom även kommit hem från sitt livs resa som tog dom ett helt varv runt vår jord....

RSS 2.0